Tuin van Delft bij Huis van Delft

Tuin van Delft bij Huis van Delft

Grenzend aan Huis van Delft wordt aan de Westvestgracht een driehoekig plein ingericht, het Houttuinenplein. Het plein past in de route van het station en de oude binnenstad. 
Aan het ontwerp van dit nieuw in te richten plein is een competitie tussen drie ontwerpen vooraf gegaan. De inwoners van Delft konden online hun voorkeur aangeven aan een selectiecommissie, die advies uitbracht aan het gemeentebestuur. 
Het winnende ontwerp,  dat de naam “Tuin van Delft” draagt, is van BOOM Landscape, dat in hun ontwerp benadrukt dat dit plein voor iedereen is: van buurtbewoners tot passanten en bezoekers. 
Het plein wordt met groot vakmanschap smaakvol en duurzaam ingericht. Gebruikte en nieuwe materialen worden toegepast , zo worden stenen uit andere delen van de stad hier geïntegreerd in de bestrating. En een grote diversiteit aan bomen, bloemen en planten zorgt voor een gezond klimaat voor mens en dier, door minder stikstof en fijnstof, en door meer CO2 opslag. 
In de realisatie van het plein zal aandacht worden gegeven aan zitcomfort voor passanten, aan de opvang van regenwater, en looplijnen naar verschillende richtingen.
De inrichting van het plein zal van start gaan zodra de bouw van Huis van Delft klaar is.