Het ontwerp

Het ontwerp

Huis van Delft

Huis van Delft is ontworpen door architect en voormalig Rijksbouwmeester Frits van Dongen. Van Dongen verwierf grote bekendheid door zijn spectaculaire ontwerpen van woningbouw in steden in binnen- en buitenland. Hij toonde zich tevens een meester in het ontwerpen van gebouwen voor kunst & cultuur, onderwijsinstellingen en kantoren. Als architect en Rijksbouwmeester gaf hij inhoud aan zijn missie om hoogwaardige oplossingen te bieden voor toekomstige stedelijke-, economische- en duurzaamheidsvraagstukken. De tweede architect, Patrick Koschuch, is gespecialiseerd in gebouwen voor de culturele en publieke sector, alsook in utiliteits- en woningbouw, waarbij hoge eisen worden gesteld aan de materialisatie.

bekijk aanbodmeer lezen

Een icoon voor de stad

“Het concept van Huis van Delft was vrij snel helder. De locatie vraagt om een gebouw dat als visitekaartje van de stad twee werelden samenbrengt: de Middeleeuwse etc, en de hedendaagse TU Delft met zijn magnifieke innovaties en uitvindingen. Het moest het verhaal van de pioniers van Delft worden. Om een brug te slaan tussen het verleden, het heden en de toekomst hebben we de historische bouw – die soms niet eens meer bestaat – als basis genomen voor de verschijning van Huis van Delft. We wilden geen letterlijke vertaling van de oorspronkelijke gevels maken, maar een abstrahering daarvan. Het door ontwikkelen van het concept is een zich herhalend proces dat ongeveer een jaar heeft geduurd om tot een nieuw beeld te komen”. Er is voor gekozen om bewoners, bezoekers en passanten te intrigeren door de verschijningsvorm en materialisatie van het Huis van Delft. “Wij willen hen nieuwsgierig maken naar wat er binnen gebeurt en daarmee uitnodigend zijn. Wij hebben getracht voor Huis van Delft een bijna optische illusie te creëren, die in de wereld van de architectuur redelijk uniek is. We zijn daarbij niet over één nacht ijs gegaan”.

Zij aanzicht van Huis van Delft

GEVEL VAN BLAUW

In de plint van Huis van Delft hebben de beide architecten drie imponerende, metershoge entrees opgenomen, waarvan de contouren refereren aan de huizen van de Delftse pioniers. Voor de architecten was de grootste uitdaging om een materiaalkeuze te maken voor de vormgeving van Huis van Delft. Huis van Delft is van meet af aan bedoeld als “een cadeau aan de stad Delft”. Dus moest het spectaculair worden. Aanvankelijk werd de buitengevel ontworpen met blauw geschakeerd glas, en vervolgens was er een ontwerp met de gevel in blauw staal. Uiteindelijk kwamen de opdrachtgever en de architecten overeen dat er een ontwerp werd gemaakt dat écht past bij Delft: een gevel van blauw geschakeerde keramische tegels.

Koschuch hierover: “Ik heb in mijn werk geleerd dat als je iets ontwerpt dat heel specifiek en uniek is, mensen er dan ook trots op zijn en zich eraan hechten. Dat houden van en omarmen, is sterk verbonden aan het begrip tijdloosheid. Zo kan het gebouw dat als een baken in de stad staat, een nieuw icoon van Delft worden. Ik houd van ambachtelijkheid en materialen, die niet generiek zijn maar juist heel specifiek. Ik hoop dat mensen straks door het verhaal achter het ontwerp heel bewust kiezen om in Huis van Delft te willen wonen”.

Zij aanzicht van Huis van Delft

Toekomstgericht wonen

APPARTEMENTEN

In Huis van Delft komen in totaal 53 woningen in verschillende woningtypes. Appartementen in verschillende afmetingen, variërend van 49m2 tot 220 m2. Appartementen die gelijkvloers zijn of 2 etages hebben. Compact, ruim of extra groot. Appartementen die binnen aangegeven kaders naar eigen inzicht in te delen zijn (in ieder appartement is de plaats van badkamer, keuken en technische ruimte bepaald). De verschillende woningtypes bieden aantrekkelijke mogelijkheden. Persoonlijke wensen kunnen ingevuld worden. Door de schitterende afwerking en de mogelijkheid tot keuze uit verschillende metrages, ontstaat er een interessante mix van bewoners, die zich betrokken zal voelen bij het unieke concept van dit gebouw.

Appartement types Appartement types

Houd me op de hoogte

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk reageren.

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms
vandaal makelaardij

Voor informatie over de appartementen kunt u contact opnemen met Van Daal Makelaardij, met Jacqueline Papendrecht of Jan Paul van Daal, te bereiken via
nieuwbouw@vandaalmakelaardij.nl of
telefonisch (015) 2127300.

info@huisvandelft.nl